STARING02

Staring College is een brede openbare school voor voortgezet onderwijs met moderne schoolgebouwen in Lochem en Borculo. Breed wil zeggen dat leerlingen bij ons alle schooltypes kunnen volgen: vmbo (incl. lwoo en leerwerktraject), mavo, havo, atheneum en gymnasium.

Onze school telt ongeveer 1400 leerlingen, waarvan 1000 leerlingen in Lochem en zo’n 400 leerlingen op onze locatie in Borculo.
In onze regio staat het Staring College bekend om de goede, gemoedelijke sfeer en uitstekende examenresultaten.

Ons motto is ‘Dichter bij de jou’. Dit betekent dat leerlingen zich snel thuis voelen op onze school. Wij kennen de leerling en de leerling kent ons.

‘Dichter bij jou’ betekent ook dat we leerlingen een veilige, gezonde en inspirerende leer- en leefomgeving bieden. We bieden eigentijds onderwijs dat leerlingen uitdaagt om het beste uit zichzelf te halen.
Het gevarieerde onderwijsaanbod, de ondersteuning van leerlingen, de buitenschoolse activiteiten en de samenwerking met bedrijven en organisaties dichtbij school dragen bij aan de individuele ontwikkeling van de leerling.

De aandacht voor loopbaan oriëntatie en –ontwikkeling is daarvan een voorbeeld. Deelname aan het project Koekel(o)eren past daarom ook binnen onze visie. Op deze manier kunnen we onze leerlingen goed begeleiden in hun persoonlijke zoektocht naar talenten en ontwikkeling!