STARING02

Het Staring College is een brede openbare school voor voortgezet onderwijs met een hoofdvestiging in Lochem en twee vestigingen in Borculo. Breed wil zeggen dat wij alle schooltypes, van vmbo (incl. lwoo en leerwerktraject) tot en met gymnasium aanbieden.

Het aantal leerlingen bedraagt ongeveer 2000, waarvan 1500 leerlingen op onze locatie in Lochem en zo’n 500 op onze twee locaties in Borculo. Het Staring College staat bekend om zijn goede sfeer en uitstekende examenresultaten.

Ons motto is “Dichter bij de leerling”. Dat betekent dat wij samen werken aan de optimale ontplooiing van de leerling. Dit doen we door middel van eigentijds onderwijs waarbij de leerling gestimuleerd, gemotiveerd en uitgedaagd wordt door variatie in leerstof en werkvormen.

‘Dichter bij de leerling’ betekent ook dat het Staring College een veilige leer- en leefomgeving biedt door de kleinschalige opzet. Het gevarieerde onderwijsaanbod, de begeleiding van de leerling en de mogelijkheden om aan buitenschoolse activiteiten deel te nemen, dragen bij aan de individuele ontwikkeling van de leerling.

De aandacht voor loopbaan oriëntatie en –ontwikkeling is daar een voorbeeld van. Deelname aan het project Koekeloeren past daarom ook binnen onze visie. Dit is de manier waarop wij leerlingen willen begeleiden in hun individuele ontdekkingstocht naar talenten en ontwikkeling!